Építsd újra MAGad, hogy épüljön a gyermeked!

spacer-1

Online klub szülőknek

Dobó Katalin vagyok, Jászberényben élek.

Magamról, és a program céljáról:

Az, amit én a legjobban tudok, vagy legalábbis megteszem érted, az a te lelkednek, tudatodnak az evolúciója és átalakítása, segítséget nyújtani ahhoz, hogy felébredj. Erről fog szólni a szülői kurzusom. Fókuszálni fogunk a fejlesztési-fejlődési feladatokra mind emocionális (érzelmi), mind spirituális (szellemi) szempontból, és szeretnélek megtanítani téged, mint szülőt, hogy, hogyan érdemes élned azért, hogy segítsd elő gyermeked spirituális felébredését a lehető legjobb módon.

A következő hónapokban, egészen ez év végéig abban leszek támogatásodra, hogy a lehető legnagyobb mértékű segítséget megkapj a mindennapi gyermekneveléshez, családod könnyed működéséhez.

Célom, hogy közösen megtanuljuk azt, hogy hogyan fektessük le a tudatos gyermeknevelés alappilléreit, a lehető legtudatosabb módon gyermekeink, és minden családtag javát szolgálva. És ti mind tudjátok, főleg azok, akik túl vannak a kora gyermekkor időszakon, hogy mi látjuk, érezzük az elkövetett hibáinkat, bánjuk a tudatosságunk hiányát, és azt kívánjuk bárcsak lett volna több vagy másfajta  képességünk, eszközeink a birtokunkban, bárcsak tudtuk volna, hogy a dolgok elmúlnak és azok a dolgok, amikről azt hittük, hogy milyen fontosak nem igazán számítanak hosszútávon. Bárcsak tudtuk volna, amikor kicsik voltak a gyermekeink!

Olvasd át a tematikát, amivel várlak a Facebook zárt csoportomban minden hónap 2. szerdai napján. A 90 perces videók visszanézhetők lesznek, de a energiaáramlás miatt, a közösen megteremtett tér miatt jobb, ha élőben nézed őket. Kérdezési lehetőség is lesz, melyre írásban vagy videóban válaszolok, legkésőbb a következő bejelentkezésemig.

Ne hagyd ki a lehetőséget, és jelentkezz a 10 hónapos szülői kurzusra, amely ára rendkívül kedvezményes!

  1. Téma: Mit jelent szülőnek lenni?

Tartalom: A szülőség spirituális kiképző tábor! Olyan létállapot, amely minden fejlődési szakaszban más és más.

Minden szülőnek tudnia kell, hogy a gyerekek nagyon befolyásolhatók, mert az agyhullámok thétában vannak 6 éves korig, majd alfában 12 éves korig.

Szülőnek lenni alapjában egy létállapot. Nem az számít, hogy mit csinálsz, milyen trükköket, módszereket, technikákat tudsz, hanem az hogy ott vagy, jelen vagy. Az számít, hogy mennyire kapcsolódsz önmagad teljességéhez, mennyire vagy tiszta, ítélkezés mentes, üres. Minden tevékenységed arra a képességedre vezethető vissza, hogy jelen légy minden pillanatban.

Kulcsszavak: másolás, létállapot, spiritualitás,

  1. Téma: Szülői feladatok

Tartalom: A szülő legnagyobb feladata az érzelmi intelligencia tanítása. Amikor a saját reakciód rövid egy-egy helyzetre, akkor beszélünk érzelmi intelligenciáról. Ha órákig, napokig benne vagy akkor az hangulat, ha hetekig akkor az temperamentum, ha évekig akkor a személyiségvonásod.

Fontos tudnod, hogy a gyermekek megfigyeléseiken keresztül tanulnak.

Kulcsszavak: érzelmi intelligencia, önmagam szabályozása,

  1. Téma: Érzelmi biztonság a családban

Tartalom: A gyermeknek, főleg aki nagyon kicsi, elsősorban egy olyan szülőre van szüksége, aki jelen van, rendelkezésre áll és rá van hangolódva. A tinédzsereknek úgyszintén ilyen szülőkre van szüksége, az egész világnak olyan emberekre lenne szüksége, akik jelen vannak, rendelkezésre állnak és ráhangolódnak egymásra. De a gyerekeknek, főleg a kicsiknek, mindenkinél jobban van szükségük jelenlétre, rendelkezésre állásra és ráhangolódásra.

Mi az a belső gyermek? Vajon felnőttként is ő irányít?

Egyszerűen: a gyermek mindannyiunkban, akinek szükségletei nem lettek kielégítve, arra vágyik arra, hogy ezek ki legyenek elégítve, de ezek továbbra is kielégítetlenül maradnak. A belső gyermek mély és hatalmas, mert ő bölcs. Ő a mi megérzésünk, intuíciónk, felsőbb valónk bizonyos értelemben

Kulcsszavak: érzelmileg rendelkezésre állás, belső gyermek

  1. Téma: Az anya és apa kapcsolata a családban.

Tartalom: Ma már tudjuk, hogy nem csak attól van egy gyerek biztonságban, hogy a szülők szeretik őt, hanem attól, ahogyan a szülők szeretik, tisztelik egymást is. Különösen a kicsi gyerekre vonatkozik ez, hiszen az emberpalánta teljesen rá van utalva a szüleire. Ha viszont azok pusztítják egymást, akiktől az élete függ, akkor szorongani kezd. Ha a szülők egységben vannak önmagukkal, majd egymással is, akkor a gyerek biztonságban érzi magát. Ha a szülők között “háború” dúl, akkor félnek a gyerekek, de vajon jobb-e, ha helyette olyan “béke” van, amelyben nincs kapcsolat a szülők között?

Kulcsszavak: egység önmagammal, pusztító építő kapcsolat

  1. Téma: Kommunikáció a családtagok között.

Tartalom: A családi kommunikáció az alap kapcsolódási lehetőség. Van verbális, nonverbális, és mindezek kontextusa, vagyis a körülmény, ahol zajlik a kommunikáció. A kommunikáció teljesen leképezi a családi folyamatokat, valamint a tagok közötti kapcsolati minőséget.

Arról beszélek majd, hogy hogyan lehet közös, mindenki számára könnyen érthető kommunikációt kialakítani, és arról is, hogy milyet érdemes.

Kulcsszavak: erőszakmentes, „én” üzenet,

  1. Téma: Hagyományos és modern család sajátosságai.

Tartalom: A modern kor gyermekei nem élik meg az egészséges gyermekkor élményeit.

Ilyen pl.: érzelmileg megközelíthető szülő, egyértelműen meghatározott határok  és erkölcsi minta, felelősségvállalás, kiegyensúlyozott étrend, megfelelő minőségű, mennyiségű alvás-szabadban tartózkodás,

Arra keressük a választ, hogy hogyan lehet a végtelen technikára épülő, szórakozató eszközök hada mellett a gyermek elsődleges szükségleteire épülő gyerekkort biztosítani?

Kulcsszavak: elfoglalt szülő, azonnali igény kielégítés,

  1. Téma: Ünnepek, hagyományok megtartó ereje.

Tartalom: Minden családban, mindenkinek, mindent meg kell azért tenni, hogy megerősödjön az a legkisebb közösség, amely minden gyermek számára a legnagyobb biztonságot jelenti. A kinti világ egyre nagyobb káosza befelé tol bennünket. Befelé önmagunkba, a családjainkba, ebbe a mindenki számára legmeghatározóbb emberi kapcsolatba. Az egyik ilyen összetartó erő a családi hagyományok, rituálék, ünnepek.

Kulcsszavak: védőháló, rituálé

  1. A működő család sajátosságai.

Tartalom: Életünk legnagyobb kihívása úgy működtetni a családunkat, hogy mindenkinek megfelelő legyen és mindez könnyedén, örömmel történjen. A szüleink mind csodálatos emberek voltak, de gyerekkori sérüléseikből fakadóan, valamint sosem tanultak a szülőségről, ez megakadályozta őket abban, hogy gyermekeik számára azt adták volna, amire szükségük lett volna.

Légy Te most az a szülő, akire gyermekként szükséged lett volna! A működő családban a gyermeknevelés az éber tudatosságban, saját önszabályozásunkon keresztül zajlik. S mindezek mellett  ki kell alakítani a szülők számára is az öngondoskodást, hiszen a „nincs”-ből te sem tudsz adni.

Kulcsszavak: éberség, önszabályozás, öngondoskodás,

  1. Téma: A tudatosság mindennapi gyakorlata a család életében.

Tartalom: A felébredés, a tudatosság az nem egy hobbi, az egy létszükséglet. Nem igaz, hogy a kárunkból kell tanulnunk, az válik kárunkra, amit nem tanultunk meg. A tudatosság kihoz téged a robot üzemmódból, az igaznak hitt hiedelmedből, és a mindennapi gyakorlatokkal teljesen új tapasztalatokra tehetsz szert. Ilyen lehet a csend tanulása, a meditáció, a hálaadás és még számtalan lehetőség van.

Kulcsszavak: mindfulness, csend, felébredés, hálaadás

  1. Téma: Szabadság a családban

Tartalom: A családban nincsen tulajdonjog! A gyermek, aki hozzád érkezett, nem a tiéd, mint ahogyan te sem vagy senkié. A családban mindenki szabad, saját útját kell járnia, különben csak üres színjáték az egész, ami bántalmazóvá, megbetegítővé is válhat a tagjai számára. A családnak utat, értékeket kell mutatnia, nem pedig irányítást és állandó kontrollt.

Kulcsszavak: tulajdonjog, egyenrangúság

Hogyan működik a szülői klub tagság?

A belépéshez regisztrációra van szükséged, valamint a díj befizetésére.

Miután az előadások anyaga egész évben elérhető lesz számodra, ezért az egyszeri befizetésre van lehetőséged.

Klub tagsági díj: 30.000 Ft/10 hó

A klub indulása:

A klub 2022. március 1-jén indul és 2022. december 31-ig tart.

Találkozásaink:

Havonta egy alkalommal lesz élő bejelentkezésem a FB zárt csoportban, melynek időtartama 90 perc. Ez alatt az idő alatt hozok nektek egy témát, a témához kapcsolódó könyvajánlást, valamint egy tudatossági gyakorlatot.

A bejelentkezések ideje: minden hónap 2. szerda 16.30-18.00

Első online találkozás időpontja: március 9. szerda

Még többet rólam

Dobó Katalin vagyok, Jászberényben élek.

Óvodapedagógusként kezdtem szakmai pályámat, mely később ELTE pedagógiai szakos bölcsész, tanári diplomával gazdagodott, majd tréneri végzettséggel. Éveken át tanítottam óvodapedagógus, tanítóképzésben, számtalan felnőtt oktatásban, de a gyerekintézmények vezetése a fő iránya, és legnagyobb alkotása szakmai életemnek.

Több évtizede (1993.) alapítottam, azóta vezetem a Maci Alapítványi Óvodát. Mellette a Macci Családi Bölcsőde, és a Dobó Katalin Tanulóközösség alapítója is vagyok.

A családokkal, a gyerekekkel való munkám, valamint a több évtizedes szakmai tapasztalat, a bennem zajló változások, a 21. századi életkörülmények továbblépésre, újabb cselekvésre hívnak.

Családok mentoraként a figyelmem fókuszába a családokat, a szülőket helyezem, hiszen ők azok, akik a legnagyobb mértékben befolyásolják gyermekeik életét, személyiségük alakulását.

Személyes küldetésemnek tekintem, hogy felismertessem a régi szülői minták elavultak, olyan újszerű szülői attitűdre, modellre van szükség, amely biztosítja minden gyermek és szülő autonómiáját, egészségét, együttműködését és a saját útján való felnövekedés, kibontakozás lehetőségét, valamint a családok megerősödését.

Ebben a tevékenységemben összekapcsolom a legújabb kori kutatásokat az érzelmi,- intellektuális,- és spirituális intelligenciát.

Biztosan tudom, hogy a tudatos szülő, felnőtt, és az ilyen család képes IGAZI, ÉRTELMES, MINŐSÉGI ÉLETET ÉLNI. Pontosan olyat, amelyre minden gyermek, felnőtt vágyik ezen a földön.

Hívlak egy fejlődésre, tarts velem és szülő társaiddal a tudatos szülővé válás folyamatában.

Minden gyermek megérdemli a TUDATOS SZÜLŐT!

Jelentkezés

spacer-1

Az utaláshoz szükséges adatok:  

Kedvezményezett: CSER-TAN Bt
Bank: Kereskedelmi és Hitel Bank
Számlaszám: 10400566-50526855-84821003