Non-stop újratervezés a változó világra hangolva

spacer-1

LÉGY TUDATOS SZÜLŐ, MERT EZT MINDEN GYERMEK MEGÉRDEMLI!

Rég nem volt ennyire szüksége a világnak, az egyes embernek, a családoknak a TUDATOS életvezetésre, az együttérzésre, az együttműködésre, a szeretetteljes önmagunkra és másokra való odafigyelésre. A jelen körülmények alapjaiban rengették meg az emberi életet. Ha eddig egyensúlyban hitted magad, most biztosan széthullott minden, legalábbis egy időre. A kérdéseidre keresheted a választ kívül és belül. Amíg kint keresed függsz mások gondolkodásától, hitrendszerétől, amikor belül keresed, már csak a saját sztereotípiáiddal kell szembenézned. Megsúgom, ez is elég nagy falat olykor-olykor. Most a belső kapcsolódásra hívlak úgy, hogy közben vezetlek is oda. Vezetlek, mert rendkívüli jelentősége van annak, hogy hova figyelsz, hol van a fókuszod. Azt fogod ugyanis megtapasztalni, amire gondolsz, amiről beszélsz, és ahova figyelsz.

Összeállítottam neked egy 6 részből álló hanganyagot, amit akkor és annyiszor hallgathatsz meg, ahányszor akarsz. Ezzel segíted magad abban is, hogy cserélődjenek azok az igaznak hitt mondatok, melyek nem támogatnak téged utadon.

A témák, amelyeket hozok Neked segítséget és támogatást nyújtanak abban, hogy egyre nagyobb tudatossággal kezeld a családban, az életedben bekövetkezett változásokat, és figyelmed, fókuszod szándékos irányításával teremtsd meg újra és újra, akár mindennap is azt az egyensúlyt, és a vágyott harmóniát, amire belső lényed hív.

Mit tartalmaz a hanganyagsorozat?

Témák:

 1. Sokkoló változás az életben
 2. Kapcsolódás önmagamhoz
 3. Kapcsolataink alakulása változások idején
 4. Itt és most
 5. A szülő, mint tanár és home office kolléga 1. rész
 6. A szülő, mint tanár és home office kolléga 2. rész

Miről is szólnak a hanganyagok részletesen?

 1. Sokkoló változás az életben
Az első rész arról szól, hogy a hirtelen megjelenő, mindent felforgató változás milyen félelmeket és miért pont azokat generálja, és ez hogyan távolít el téged isteni minőségedtől.

Az első ijedtségen, sokkon túljutva szembesülsz azzal, hogy az egész életed addigi szokásai, rutinjai, lehetőségei, megszokott ritmusai teljesen megváltoznak. Megszűntek a programra járások, utazások, kirándulások, a családi, baráti találkozók, nem megy senki oviba, suliba, és megváltoztak a munkához fűződő szokások is. S ráadásul még azzal is számolnunk kell, hogy megbetegedhetünk, és akár meg is halhatunk.

Kulcsszavak: saját felelősségvállalás, önszerveződés, önállóság, félelem, szeretet,
 1. Kapcsolódás önmagamhoz
Mindannyian nagyon mások vagyunk (közben meg nem is, sőt, egyek vagyunk!), a legkülönbözőbb módon éltük az életünket 2020. március 16-a előtt. Hogy addig hogyan és mi módon éltél, most lehet, hogy egy tollvonással elengedésre került vagy ellenállással küzdesz azóta is. Nem tudom, hogy melyik utat választottad. Bármelyiket is, az a tiéd, és csak fogadd el címkézés nélkül.

Kulcsszavak: mélyebb önismeret, minden én vagyok, a forrás vagyok
 1. Kapcsolataink alakulása változások idején
Célom a harmadik résszel, hogy közösen találjuk meg a szépet, a sok jót és szeretnivalót ebben a nagyon különleges időszakban. Segítségedre leszek abban, hogy hogyan tudsz önvalódon keresztül kapcsolódni gyermekedhez, amely nagyobb megértést és türelmet teremt számodra. Figyelmedet arra irányítom, hogy milyen fejlődés lehet a családi kapcsolatokban.

Kulcsszavak: minőségi idő, megismerés, megborult egyensúly, túlgondoskodás
 1. Itt és most
Teremtsük újra az életünket, teremtsük újra önmagunkat! Az életben nincs semminek jelentése, minden tőlünk kap értelmet, jelentést. Ezért hát javaslom, hogy dönts jól, mert a döntéseid eredményét, hatásait fogod megtapasztalni.

Ezekkel a gondolatokkal foglalkozunk az ötödik részben, amelyben megéljük a pillanat erejét. Az egó, a tanult folyamataink, a tapasztalatok gyakran a múltba vagy a jövőbe repítenek bennünket. Ez pedig gyakran fájdalmat, szenvedést, aggódást vált ki bennünk, s nehéznek címkézzük életünket. Megértheted, hogy csak a jelen pillanat létezik.

Kulcsszavak: döntés, címkék, programjaink, hiedelemrendszerünk
 • 5-6. A szülő, mint tanár és home office kolléga 1-2. rész
Összehangolni az otthoni munkát és több gyermek napi tanulási feladatait, kezdete lehet egy alapjaiban megrendült szülő-gyermek kapcsolatnak. Az új kihívások, új szerepekbe kényszerítették a szülőket, amelynek tanulása, működtetése nem biztos, hogy minden család számára megvalósítható. Arról beszélek majd, hogy mi módon lehet mégis összehangolni a teljesen új feladatokat, melyek által mindenki csak nyerhet.

Kulcsszavak: kérj segítséget, delegáld a feladatokat, napirend, napi célok, napi feladatok

Mennyibe kerül a hanganyagsorozat?

A sorozat teljes ára 19.990 Ft, amely tartalmazza a 6 hanganyagot.

Kedvezményes ár 2022. január 31-ig: 14.900 Ft,

Ki vagyok én?

Dobó Katalin, két felnőtt, csodálatos fiúgyermek édesanyja, kettő – nagy titkokat tanító – kislány nagymamája. Hálás vagyok a két lánynak, akik Feleségként a fiaim mellé szegődtek, és így már az én életem részeseivé is váltak, ezzel is gazdagítva engem.

Több évtizede (1993.) alapítottam meg a MACI Alapítványt és vezetem a Maci Alapítványi Óvodát, egy éve pedig a Maci Családi Bölcsődét.

A Dobó Katalin Tanulóközösség alapítója is vagyok, mely program jelenleg nem működik az érvényben lévő jogszabályok miatt.

Óvodapedagógusi, pedagógia szakos tanár, bölcsész, majd tréneri végzettségeim, ezzel összefüggő szakmai munkáim (egyetemi tanítás, Szülők Iskolája vezetése, több pedagógiai projekt vezetése) lehetővé tették számomra, hogy a gyerekneveléssel, a családok működésével kapcsolatban számos tapasztalatra, tudásra tegyek szert, de a legnagyobb tanulást és fejlődést a születési, majd a saját családom kapcsolatrendszerének megértése, saját spirituális ébredésem, tudatosságom hozta meg.

Amikor megértettem, hogy spirituális lény az ember, egy határtalan elmével és, hogy csak a jelen pillanat létezik, akkortól minden megváltozott.

Leginkább a szenvedés, az áldozati szerepek, a negatív érzelmek tűntek el, vagy csak nagyon rövid ideig vannak jelen az életemben.

Erre a fejlődésre, változásra hívlak Téged is!

Néhány visszajelzés az eddigi munkámból:

„Felismertem, hogy milyen fontos önmagam szeretete. Folyamatos törekvés és feladat nekem, hogy megengedjek magamnak olyan dolgokat, amelyek engem boldoggá tesznek és önbizalmat adnak ahelyett, hogy pl. a házimunkát csinálnám. Az az idő, amit pl. edzéssel töltök, kivesz az otthonnal kapcsolatos feladataimból. Ezt még tanulom a helyén kezelni.

Tapasztaltam, milyen igazából döntést hozni. Amikor nem csak az ész, de a szív is pontosan tudja, hogy mit kell tennem. A kettő együttes találkozásából csodadolgok születnek, hiszen támogatás is érkezik rá.

Javult a kapcsolatom apukámmal. Jókat vigyorgok már a reakcióin ahelyett, hogy felidegesíteném magam rajta.”      

Kedveskéim! Leírom Nektek mit mondott D. fiam  

“Anya én már tudom, hogy nevelem majd a gyerekeimet! “

Én: Hogy neveled?

D.: Hát hasonlóan vagy úgy, mint te minket, csak már az elejétől kezdem úgy!     

Jelentkezés

spacer-1

Az utaláshoz szükséges adatok:  

Kedvezményezett: CSER-TAN Bt
Bank: Kereskedelmi és Hitel Bank
Számlaszám: 10400566-50526855-84821003
IBAN: HU48 1040 0566 5052 6855 8482 1003
SWIFT kód: OKHBHUHB