Elvonulás

spacer-1

Drága Édesanya! Drága Édesapa!

2021-ben két Szülői elvonulás megtartását tervezem:

– A működő család és a megváltozott világ harmóniája
– Gyermeknevelés az ITT és MOST-ban (félelem nélkül)

címmel, amint a járványügyi helyzet alakulása lehetővé teszi.

Amennyiben szeretnél elsők között értesülni az elvonulások részleteiről, kérlek iratkozz fel az alábbi űrlapon, hogy az információkat közvetlenül elküldhessem Neked, amint aktuálissá válik.

2020

spacer-1

GYERMEKEINK NEVELÉSE ÖNMAGUNK TELJESSÉGÉBŐL – Szülői elvonulás

Elvonulás időpontja: 2020. július 27-29.

Elvonulás helyszíne: Györgyey Kastély Étterem és Panzió – Tápiógyörgye

A szülővé válás a tudattalan lépésekkel kezdődik, de meg van a lehetőséged, hogy közben TUDATOS SZÜLŐvé válj!

Akár tudunk róla, akár nem, gyermekeinkkel egy egész életen át kölcsönhatásban vagyunk, folyamatosan formáljuk egymást. Atomjaira hullik szét az a kisgyermek, akiknek szülei saját fájdalmaik körül forognak, hiszen ilyen körülmények között semmiképpen nem tudják megadni gyermekeiknek azt, amire szükségük van. Minden gyermeknek egészséges, harmóniában lévő szülőre van szüksége, hogy kialakuljon benne egy egészséges emberi élet tükörképe.

„Gyermekeink nevelése önmagunk teljességéből” elnevezésű szülői elvonulásom azoknak a szülőknek szólt, akik szeretnének szülőségükben fejlődni, abban előre lépni, és tudják, hogy ehhez támogatásra, és bizonyos dolgok, összefüggések megértésére van szükségük.

Olyan szülőknek szólt az elvonulás, akiket foglalkoztatnak a következő gondolatok, kérdések: • „Hogyan értsem meg jobban gyermekemet?” • „Hogyan tegyem harmóniába a család életét?” • „Hogyan legyek jobb szülő?” • „Hogyan éljek ennyi szerepet?” • „Hogyan váljak tudatos szülővé?” Milyen témákkal foglalkoztunk a három nap alatt? • Megmutattam, hogy az összes életterületet harmóniába lehet hozni. • Megnéztük, hogy milyen tünetei, következményei vannak a saját fájdalommal történő gyermeknevelésnek. • Megtaláltuk az utat a könnyed és harmonikus gyermekneveléshez. • Konkrét lépéseket ismertettem a résztvevőkkel annak érdekében, hogy hogyan kapcsolódhatnak gyermekükhöz önmagukon keresztül.

Mit ért el az az Édesanya, Édesapa, aki részt vett a programon? – Megváltozott a gondolkodása, és ezáltal az élete. – Bátran szembenézett önmagával, önmaga életével. – Megtapasztalta, hogy minden átalakítható. – Magabiztos alapokra helyezte szülő-gyerek kapcsolatát. – Megértette eddigi működését, és képessé vált egy új szemlélet befogadására.

Végül néhány összegyűjtött „legfontosabb üzenet”, amit a szülők hazavittek magukkal a szülői elvonulásról:

„Úgy beszélj a gyermekeddel, ahogyan szeretnéd, hogy veled beszéljenek!”

„Mindannyian egyenrangúak vagyunk.” „Mind egyek vagyunk.”

 „A gyermekeim nem a tulajdonom.”

„Kötelességünk boldognak lenni.”

„Csak akkor tudok boldog gyermeket nevelni, ha én magam is azzá válok.”

„Amit annyi éven át szégyelltem, gyerekkori fájdalmak, azokat az én generációmban sokan megélték, tehát nem vagyok egyedül.”

„Minden helyrehozható!”

„Érzéseim nem én vagyok, fontos felismerni a háttérben húzódó programokat.”

„Magunkat szeretve lehet igazi szeretetet átadni.”

 „Megengedem a gyermekeimnek, hogy gyökeret eresszenek, tapasztaljanak, az irányítás kényszere nélkül.”

„Először saját magunkat, saját lelkünket kell rendbe tenni és ez segít elindítani a változást a családban.”

2019

spacer-1
KÖNNYEDEBB SZÜLŐKOR – Szülői elvonulás

Elvonulás időpontja: 2019. szeptember 16-18.

Elvonulás helyszíne: Fenyőharaszt Kastélyszálló

Szülőnek nem születünk, azzá válunk… De hogyan lehet jól csinálni?

Szülői tudatosságra ébresztő elvonulásra hívtam azokat az Édesanyákat, Édesapákat, akik hajlandók azért tenni, hogy a gyermekneveléssel együtt járó kihívásokkal önmagukon keresztül nézzenek szembe, a gyermekük viselkedésére úgy keresik a választ, hogy tudják, ezt saját lelki gyarapodásukon keresztül találják meg.

A szülői elvonulás a „Könnyedebb szülőkor” címet kapta – de akár „A gyermekünk, mint önismeretünk” címet is viselhetné.

Mit kapott, mit ért el az az Édesanya, Édesapa, aki részt vett a programon? – Felfedezhette az irányt saját gyermeke(i) neveléséhez. – Védett környezetben feltárhatta félelmeit, aggodalmait. – Ránéztünk a szülőktől átörökített érzelmi mintáinkra. – Megismerkedett a tudatos gyermeknevelés lépéseivel. – Átértékelte eddigi szülő-gyerek kapcsolatát, és magabiztos alapokra helyezte azt. – Megértette eddigi működését, és képessé vált az új szemlélet befogadására. – Támogattam abban, hogy a felmerülő kérdéseire válaszra találjon. – A közösség tagjai által töltődhetett.

Fontos tudni, ahogyan változik az a szülő, aki tudatosságra ébred, változnak kapcsolatai is!

Az már sokak előtt világos (de még közel sem eléggé), hogy az ember születése óta programozva van, elsősorban a családja által. Egyszer az édesanyánk, egyszer az édesapánk szólal meg belőlünk mindaddig, amíg erre tudatosan nem kezdünk el figyelmet fordítani, és ha szükséges változtatni.

Az elmúlt 2 évben szülőknek szóló projektek szakmai vezetőjeként számos „aha élményben”, szülői felismerésben volt részem, és azt is számtalanszor megtapasztaltam, hogy hogyan változik a szülő-gyermek kapcsolat azoknál a családoknál, akik magukba fektetnek be.

Az önismeretre, felismerésekre lehetőséget adó 3 napos elvonulás nagy segítséget, lökést adott a szülőknek az átalakuláshoz, fejlődéshez, változáshoz.

Egy elvonuláson résztvevő édesanya visszajelzése:

„Nehéz szavakba önteni, hogy mit is adott ez a három nap elvonulás. Számomra nagyon komfortzónán kívüli volt itthon hagyni a három gyermekemet az apukájukkal a sulis hétköznapokon. Viszont nagyon kellett mindannyiunknak. Nekem nagy elcsendesedést, sok befelé figyelést hozott, a családnak nagy összetartást, önállóságot, értékrend megfigyelést. Az elvonuláson a legeslegnagyobb dolog számomra az volt, hogy Kata megmutatta, hogyan csíphetem el az egómat, ami – számomra meglepő módon – nagyon uralta korábban a hétköznapi cselekedeteimet, megnyilvánulásaimat. Ennek a felismerése katartikus volt számomra. Rájöttem mennyire fontos megismerni önmagunkat és őszintén szembenézni a bensőnkkel. Sokszor nagyon fáj és megdöbbentő felismeréseket ad, viszont éppen ezért óriási oldó hatása van, ami megkönnyebbülést és nagyobb tudatosságot eredményez. Megtalálni a szeretet forrását bennünk, éltetni és ezzel megtámogatni minden cselekedetünket, óriási ajándék saját magunk és a környezetünk számára is.”